Metazz Cocoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har Tonic och jag debuterat i lydnadsklass 1 på Borlänge BK.
Förrutom ett dubbelkommando på platsliggningen (förarfel) som resulterade i betyg 8, är vi jättenöjda. Tonic var glad och aktiv på plan och svarade bra på förberedelserna inför momenten.
Totalpoäng: 180,5

Lydnadsklass 2

Trots intensiv träning i vallning så har vi nu klarat av lydnadsklass 2. Allt kändes bra, så nu satsar vi hårt på 3:an.

 

7 mars 2010.

Nu har Tonic och jag tävlat klass 3. Jag är jättenöjd med Tonics attityd som kändes bra genom hela tävlingen, hon svarade fint på alla rutiner inför momenten och gjorde sitt bästa. Nu ska vi börja slipa på alla små och stora detaljer samt nya moment inför Eliten, det ska bli spännade. Totalpoäng: 304

 

 

 

 


 

 

 

Vallhundsprov 14 maj i Stora Skedvi Dalarna
 
Jag och Tonic och våra träningskompisar Sofia och Tia åkte tillsammans ner till Köping för att övernatta inför Vallhundsprovet. Lotta Linusson var med och skulle coacha oss mentalt. På kvällen fick vi höra att de avbrutit IK 1 tävlingen den dagen pga att fåren var svårvallade. Vp´t skulle dock hållas på en annan åker.
Vi kom upp lagom till genomgången, domare var Sven Sognevik.
Vi fick startnummer 11 och Sofia och Tia nr 8.
När det var Sofia och Tias tur så hade bara en tagit sig igenom banan. Fåren var säkerligen bättre idag men inte såg det lätt ut. Sofia tog sig ända fram till fållan där fåren bestämt sa "inte in där". 6 får av 7 i fållan gills inte.
När det var vår tur så var det fortfarande bara en som tagit sig igenom.
Jag är så himla nöjd med både min och Tonics insats, Tonic kämpade på bra med antiloperna (fåren), och efter några försök fick vi in dom i fållan. Ut gick det lättare.
Att vi skulle så väl behöva mental coach visste vi inte . Tack Lotta för hjälpen! (Även Sofia tackar).

Resultatet blev Godkänd vallhund; 66p 33p på hämtet. Arbetsvillig hund. Lydig. Något vid, tappar kontakten ibland.